×
En del av Stockholms stad
Musik
Cory Henry
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Cory Henry & The Revival feat Isaiah Sharkey & Taron Lockett


lördag 26 januari
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Cory Henry är hyllad som "en av de bästa Hammond B3-orgelspelarna av sin generation". Efter succéspelningen 2017 hos oss är han äntligen tillbaka! Denna gång med The Revival feat Isaiah Sharkey & Taron Lockett.

Cory Henry är orgel-virtuosen från Brooklyn som både spelar och är vokalist. Han och hans band The Funk Apostles har hyllats av bland andra Rolling Stone, NPR, Keyboard Magazine och The Boston Globe. Han har en mjuk och intim röst som samtidigt är extatisk. Medan hans keybordspelande ofta jämförs med Oscar Peterson och Herbie Hancock är han som vokalist inspirerad av bland andra Michael Jackson, Marvin Gaye och Prince.

"Den mänskliga rösten är så kraftfull. När jag sjunger är det som ett extra sätt att sammankoppla och kommunicera med människor utöver det jag kan göra när jag spelar orgel" säger Cory Henry. På sitt senaste debutalbum med The Funk Apostles Art of Love har han klivit fram och tagit rollen som sångare och frontfigur. På samma gång futuristiskt och retro, experimentellt och klassiskt är det ljudet av en innovativ själ som kommer ut helt och fullt som en historieberättare.
 
Cory Henry, född i Brooklyn New York, har gjort sig mest känd för sin roll i Snarky Puppy, den instrumentella jazz-pop orkestern som hyllats av bland andra tidningen Rolling Stone. Han debuterade redan vig sex års ålder på Harlems legendariska Apollo Theater och vid 19 års ålder turnerade han med jazzikonen Kenny Garretts band. Sedan dess har han turnerat och spelat in med bland andra Bruce Springsteen and The Roots till P. Diddy och Yolanda Adams.
 
Till Stockholm kommer han med The Revival feat Isaiah Sharkey & Taron Lockett.

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.


År 2019 ska huset vid Sergels torg renoveras, då flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut och öppnar på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi kommer att dyka upp under 2019, läs mer om flytten och nya spelplatser här.

MusikNalen