×
En del av Stockholms stad
Musik
Bassekou Kouyate & Ngoni ba
Foto: Thomas Dorn

Arkiverat evenemang:

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba


torsdag 28 mars
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Äntligen kommer Bassekou Kouyate från Mali och hans band Ngoni Ba till Stockholm! Kouyate är en av de verkliga mästarna på stränginstrumentet ngoni – en antik traditionell luta från Västafrika.

Han är innovativ och traditionell på samma gång och har samarbetat med många artister, som Youssou N‘Dour, Ali Farka Toure och Damon Albarn. Debutalbumet Segu Blue (Outhere Records) som utkom 2007 vann flera priser av BBC och det efterföljande albumet I speak fula’ blev nominerat till en Grammy. Han har sedan dess gjort hundratals konserter världen över och delat scen med bland andra Paul McCartney, John Paul Jones och Bono.

Bassekou Kouyate är född i Mali och baserad i Bamako. Där bor han med sin familj, flera av dem också spelar i Ngoni Ba. Bassekou Koyates fru Amy Sacko har varit sångerska sedan bandet bildades. 2019 släpper Bassekou Kouyate och Ngoni Ba sitt femte album, Miri (som betyder dröm på Bambara). Ett album om kärlek, vänskap, familj och värderingar i en tid av kriser. På albumet reser Kouyate tillbaka till sin födelsestad Garana, en liten by på strandsluttningen av floden Niger. Där tänker han på livet, långt från oljud, trafikstockningar och det politiska tumultet i Bamako.

"Ngoni-virtuosen Bassekou Kouyate kan få noter att böja sig som ljusstrålar i öken-hettan" – Time Out magazine


Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs om våra nya spelplatser här.

MusikNalen