×
En del av Stockholms stad
Musik
Kassia Klein
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Kassia Klein


Hörsalen


De har redan släppt två singlar ihop – En vinternatt (2016) och Såg du röken (2017). I år får vi mer musik från Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl till ungdomen), under nya duonamnet Kassia Klein. Albumet Death To All Things Pop släpptes hösten 2018.

– Vi skrev albumet under 2017 från två ställen, Göteborg och Stockholm, utan att träffas fysiskt. Det har varit skönt att det inte finns några krav på att ses och vara trevlig, att stå för saker face to face och hålla på som man gör IRL, berättar Maja Gödicke.

Popartisten bakom sololåtar som Ligga still och 1920 kallar sitt projekt ihop med Kåre Vernby (som gjort musik under namnet Farväl till Ungdomen) för en intensiv, kreativ relation på distans. De brukar båda beskrivas som personliga, berörande och nära i sitt artisteri. Att inte sitta i samma rum och jobba hjälpte faktiskt till att behålla den där nakenheten och nerven även i deras samarbete.

Nu har duon hittat ett gemensamt namn – Kassia Klein. Maja Gödicke förklarar:

– Vi ville ha en gemensam pseudonym, som författare använder sig av. Kassia var en bysantisk poet och kompositör på 800-talet, och Klein tog vi efter Yves. Den blåa färgen har varit en slags klangbotten för oss, och vi gillar konsekvensen i hans arbete. Vi gillar också att Kassia Klein låter som en Harlequin-författare. För mig personligen är Kassia Klein ett skyddsrum där en får lov att vara ärlig, känslig, svag och drömmig.

"Kassia Klein är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten."
/Nöjesguiden

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

16 november 2018

Pris

  • Ordinarie:250 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda