×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Nathacha Appanah
Foto: Catherine Hélie

Arkiverat evenemang:

Nathacha Appanah (Mauritius)

I samtal med Ingrid Elam


Under Fontänen


Tolkas från franska till svenska av Maria Bodner Gröön.

Möt den prisbelönta författaren och journalisten Nathacha Appanah i samtal med Ingrid Elam. Appanah är aktuell med Våldets vändkrets (2018) som har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike och blivit mångfaldigt prisbelönad. Nathacha Appanah är född på Mauritius, där hon efter litteraturstudier arbetade som journalist. Sedan 20 år är hon bosatt i Frankrike.

Ingrid Elam är professor i litterär gestaltning och docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon är författare och kritiker och har varit verksam som kulturchef vid tre svenska dagstidningar, senast Dagens Nyheter.

Om Våldets vändkrets

På den tropiska franska ön Mayotte i Indiska oceanen lever Moïse, en ung pojke med ett svart och ett grönt öga. Efter att vid födseln ha övergivits av sin mor som ser det gröna ögat som ett tecken på att hennes son är besatt av djinner, och därmed olycksbringande, tar sjuksköterskan Marie hand om honom. När Moïse är fjorton år dör Marie i en olycka och Moïse blir lämnad ensam att möte kåkstadens växande fattigdom, laglöshet och våld.

Press

"This hard, harsh story will wring out your heart with its otherworldly poetry"
– Xavier Houssin, Elle

"A brief, beautiful, brutal portrait of this tiny island in the Indian Ocean"
– Gladys Marivat, Le MondeSamtalet görs i samarbete med Elisabeth Grate bokförlag och Franska institutet. Våldets vändkrets är översatt av Maria Björkman. 

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

14 mars 2019

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda