×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Alice Zeniter
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Alice Zeniter (Frankrike)

I samtal med Athena Farrokhzad


Årsta Folkets Hus Teater


Möt den franska författaren och dramatikern Alice Zeniter i samtal med Athena Farrokhzad. Zeniter är författare och dramatiker och gav ut sin första roman Deux moins un égal zéro redan som sextonåring. Konsten att förlora är Zeniters fjärde bok.

Alice Zeniter kan konsten att berätta om såväl stora svepande skeenden som den enskilda människans öde i orkanens mitt. Hon skriver fram ögonblicksbilder som bränner sig fast, med människor man inte vill lämna.

Athena Farrokhzad är poet, litteraturkritiker, och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. 2013 gav hon ut Vitsvit, som belönades med bl a Karin Boye-priset.

Om Konsten att förlora

Konsten att förlora är en släktsaga full av liv och kraft, om tre generationer i en fransk-algerisk familj. Det är en berättelse om historieskrivning och identitetssökande som utforskar högaktuella ämnen som nationalism, flykt, exil och främlingskap.Samtalet görs i samarbete med Albert Bonniers Förlag och Franska institutet. Konsten att förlora är översatt av Cecilia Franklin. 


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2019.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

7 maj 2019

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

Just nu inga föreställningar inlagda