×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Foto: Johan Carlson

Arkiverat evenemang:

Vittnenas barn och barnbarn berättar – Detta är också min historia


tisdag 11 december 2018
Galleri 5 • Fri Entré


Att växa upp med en förälder, eller mor- eller farföräldrar, som har genomlevt och överlevt Förintelsen sätter spår i ens eget liv. De kan handla om allt från yrkesval till hur man ser på sin egen identitet och sin omvärld.   

Vetskapen om att man själv enligt nazisternas planer egentligen inte skulle ha fötts överhuvudtaget sätter spår. Det leder också till konkret handling. Idag finns det barn och barnbarn till överlevande som för berättelsen om vad som hände under Förintelsen vidare genom att i skolor och på andra sätt återberätta sin föräldrars eller mor- och farföräldrars historia.

Medverkande:


Nadine Gerson

Nadine Gerson, en av grundarna av Zikaron. Zikaron är en sammanslutning där barn-barn till överlevande tar sina släktingars historia och för dem vidare för att Förintelsen aldrig ska glömmas bort. Detta är ett sätt att ta över från de överlevande som inte längre har möjlighet att gå ut i skolorna eftersom de tyvärr redan gått bort eller blivit för gamla.

Tommy Ringart, ordförande i Föreningen Förintelsens Överlevande och son till Hanna och Jakob som både överlevde Förintelsen.

Suzanne Kaplan, psykolog, docent i pedagogik och författare till boken Barn under Förintelsen – då och nu.

Moderator: Willy Silberstein.


Willy Silberstein, foto: Johan Mellin

Konst/DesignFri entré