×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Amie Rennie

Arkiverat evenemang:

Amie möter Reni: Varför jag inte längre pratar med vita om ras


Årsta Folkets Hus Teater


Reni Eddo-Lodge gästar för första gången Sverige. På Årsta Folkets Hus möter hon journalisten Amie Bramme Sey i ett samtal om livet som svart i ett samhälle där majoriteten är vit.

Hur når man fram till dem som lever i en annan värld? Den brittiska journalisten Reni Eddo-Lodge fick nog. I ett blogginlägg med rubriken Varför jag inte längre pratar med vita om ras skrev hon för några år sedan av sig den frustration och ilska som debatten om rasism i Storbritannien ofta fått henne att känna. Texten vann snabbt läsare och respons från hela världen – och Reni Eddo-Lodge bestämde sig för att gräva efter de utsatta känslornas kärna. I debutboken Varför jag inte längre pratar med vita om ras utforskar hon den så ofta utraderade svarta historieskrivningen, och skärskådar den benhårda länken mellan klass, kön och ras. Resultatet är en brännande, hyllad och omdiskuterad studie i 2000-talets strukturella rasism. Boken har även blivit en global försäljningssuccé.

Kvällen presenteras av Kulturhuset Stadsteatern och Forum/Debatt i samarbete med Modernista.

Tisdag 19 februarikl 18.00-19.00

Årsta Folkets Hus

Biljetter: 60 kr, 40 kr rabatt (student, pensionär)

RENI EDDO-LODGE är brittisk journalist inriktad på feminism och antirasism. Varför jag inte längre pratar med vita om ras (Why I’m No Longer Talking to White People About Race, 2017) är hennes flerfaldigt prisbelönade debutbok.

AMIE BRAMME SEY är programledare på Aftonbladet TV, samhällsdebattör och medgrundare av den uppmärksammade podden Raseriet.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

19 februari 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:40 kr
  • Ung under 26 år:40 kr
  • Studerande:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda