×
En del av Stockholms stad
Film
Pin Cushion

Arkiverat evenemang:

Pin Cushion (Storbritannien)


Under Fontänen


En excentrisk och missanpassad mor-dotter-duo flyttar till en ny stad där de är beslutsamma att äntligen lyckas i livet. Dottern Iona går in för att bli en av de populära tjejerna och gör vad som helst för att nå dit, medan mamma Lyn försöker uppvakta sin granne genom att låna ut en stege till henne. Allt eftersom fernissan av forcerad vänskap börja flagna, söker sig både Lyn och Iona alltmer till fantasivärlden där de kan leva ut.   

Debuterande brittiska Deborah Haywood har både skrivit och regisserat den mörkt glittrande filmen Pin Cushion. Denna upp-och-ned-vända coming-of-age-film med oväntade vändningar har prisats på festivaler i Venedig och i Rotterdam, och jämförs med Todd Solondz tankeväckande filmer.   

Deborah Haywood (*1971) har sedan 2007 regisserat och skrivit manus till ett flertal kortfilmer och debuterade med sin första långfilm Pin Cushion 2017. Med den vann hon internationell uppmärksamhet och nominerades till Most Promising Newcomer på British Independent Film Awards 2017. Hennes regiarbete för Pin Cushion har även uppmärksammats genom prisnomineringar från en rad filmfestivaler.

I samarbete med British Council och Brittiska Ambassaden Stockholm. 

Regi & manus: Deborah Haywood
Medverkande: Lily Newmark, Joanna Scanlan, Loris Scarpa, m.fl.
Land & år: Storbritannien, 2017
Längd: 82 minuter
Språk: Engelska – ej undertitlar

Filmen visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen.

Information in English >

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

9 april 2019

Pris

  • Ordinarie:40 kr
  • Pensionär:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda