×
En del av Stockholms stad
Teater
Omfamningar, Skandinavisk premiär 2 oktober 2017 på Teater Galeasen. I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Teater Galeasen

Arkiverat evenemang:

Omfamningar

Stort publiktryck! Förlängd spelperiod till 20 november


2 oktober - 20 november 2017
Teater Galeasen •


Teater Galeasen presenterar hösten 2017 Omfamningar av Ivan Vyrypaev - en av Rysslands främsta, samtida dramatiker. 2014 introducerade Teater Galeasen denna författare med uppsättningen Illusioner som spelades framgångsrikt på teatern under hösten det året. Nu liksom då regisserar Olof Hanson, då liksom nu ser vi Freddy Åsblom, Maja Rung och Simon Reithner i rollerna. I Omfamningar utökas ensemblen med Alexandra Drotz Ruhn.

Föreställningen genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern Fri scen. Biljetter bokas på Teater Galeasen >>

Berättelsen om Emmy, Monica, Kristof och Charlie speglar drastiskt det moderna livets absurditeter. Fyra urbana människors öden sammanflätas i var och ens sökande efter någon slags mening med existensen. Karraktärerna rör sig fysiskt mellan New York och Berlin, i tanken också mellan Prag, Belgrad, Moskva och Wroclow. Ständigt på väg går de vilse i sina liv och hittar inga utvägar, exitskylten har slocknat. Det är brutalt och roligt.

Jag kan vara hur som helst. Jag kan vara vem som helst. Jag kan vara för dig eller för någon annan. Jag kan vara elak, jag kan vara snäll. Jag kan vara lycklig eller olycklig, jag kan bli arg eller vara glad. Jag har tusen namn. Jag vet faktiskt inte vem jag i själva verket är. Jag har inga ståndpunkter, ingen världsåskådning. Jag älskar ingen och jag älskar alla. Jag kan göra vad som helst, jag kan ligga med vem som helst, jag kan suga av vem som helst, jag kan få orgasm när jag vill. Jag kan äta vad som helst. Jag kan vara vegan och jag kan äta fläsk, jag bryr mig inte. Jag kan säga att jag är en ortodox kristen, jag kan vara ateist eller bekänna mig till fundamentalistisk islam. Jag har ingen kärna. Jag har inga intressen. Jag har inga mål i livet, utom ett. Jag bara vet att jag en dag medvetet kommer att avsluta allt. Jag kommer göra slut på det här livet. Jag kommer själv göra slut på detta liv, som jag inte förstår meningen med. Jag kommer göra det själv. Och jag vet att jag då blir tvungen att ta mig igenom helvetet och att jag sen kommer att komma dit där det alltid alltid är så grymt jävla bra.”

Ur Omfamningar

PRESS

”...ett av scenhöstens glädjeämnen finns på Galeasen…bör inte missas” DN

”...suverän ensemble...så mycket humor, charm och närvaro…” SvD

”...ett skriande vackert ­kaos…en makalös variation av parodi, misstro och desperation...så sjukt bra” Aftonbladet

”...underbart skådespeleri…lättsamt, känsligt roligt…” Kulturnytt P1

”...Galeasen har – återigen – gjort en ytterst sevärd uppsättning...” Expressen