×
En del av Stockholms stad
Teater
Jeremiah Terminator
Foto: Johan Svenson

Arkiverat evenemang:

Jeremiah Terminator

Av Helena Sandström Cruz


Kilen


JT LeRoy var det unga författargeniet med flytande könsidentitet som förförde och berörde en hel värld. Med sina förmodat självbiografiska böcker om en hård uppväxt, med fysiska och sexuella övergrepp, blev 20-åringen en litterär rockstjärna som hyllades av alla från Bono till Courtney Love. I Stockholm gjorde stjärnan ett mytomspunnet besök 2002. Alla ville träffa JT – hen som var vårt bevis på att det faktiskt kan finnas något sådant som ett lyckligt slut. Men berättelsen om Jeremiah Terminator LeRoy skulle visa sig vara betydligt mer komplicerad än vad någon hade kunnat ana …

I föreställningen Jeremiah Terminator vävs dokumentära intervjuer med personer ur Stockholms queercommunity samman med en fysisk gestaltning av JT LeRoys olika personas. Det är ett suggestivt stycke pophistoria om identitet och konstnärskap, på gränsen mellan dröm och verklighet.

Med stöd av Stockholm Stad och Konstnärsnämnden.

Om hi! art

hi! art är skådespelaren/regissören Helena Sandström Cruz & dramatikern Isabel Cruz Liljegren. De har tidigare gjort klubbmonologen Vilda Hästar, radioteatern Girlnet (Sveriges Radio Drama, nominerad till Prix Europa) samt föreställningen Peptalk för Sverige (Orionteatern).

www.hiart.se
www.helenasandstrom.com

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

8 april 2017

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kilen

Just nu inga föreställningar inlagda