Teater

Om längtan efter barn

Premiär 14 oktober 2017
Kilen

Ett ungt par någonstans i Sverige har precis fått sin graviditet bekräftad. På ultraljudet har ett oändligt litet embryo synts, som en bekräftelse på det nya liv som väntar. Samma dag anländer den unga kvinnans syster. Hon kommer med påminnelsen om mörka konflikter i det förflutna som paret hoppades ha lämnat bakom sig. Drabbade av kärlekens obarmhärtighet leds de tre in i ett triangeldrama där att vinna i högsta grad också innebär att förlora.

37,2° — From her to eternity är ett nyskrivet verk som i klassisk tragediform - med lösa intertextuella kopplingar till Tenesee Williams Linje lusta och den franska 80-talsklassikern Betty Blue - undersöker valet att försöka eller inte försöka "skaffa" barn. Pjäsen problematiserar synen på barn och föräldraskap som en rättighet för den som lever i den heterosexuella tvåsamheten. Det är också ett drama om hästar, drömmen om att ta sig iväg, världen i ett förändrat ekonomiskt system, desperation, längtan efter räddning och behovet att rädda.

Teatr Weimar är ett konstnärskollektiv med bas i Malmö dit scenkonstnärer inom olika yrken är knutna. Teatr Weimar är sedan 15 år en av de ledande fria aktörerna inom svensk teater men har också en omfattande internationell turnéversamhet. De senaste åren har Teater Weimar exempelvis haft gästspel i Norge, Island, Belgien, Tyskland, Österrike, Frankrike, Vietnam och USA.

Föreställningen har stöd av Statens Kulturråd, Region Skåne, Malmö stad och Teaterhögskolan i Malmö.

Föreställningen har urpremiär i Malmö 22 september.

Kilen

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kilen, Fri scen