×
En del av Stockholms stad
Teater
Readings

Arkiverat evenemang:

Readings

VÅR GENERATION KOMMER FLIPPA UR – En magisk läsning!


lördag 21 april 2018
Foajé 3 • Fri Entré


Kulturhuset Stadsteaterns konstnärliga personal välkomnar en nyfiken publik att ta del av nyskriven och klassisk dramatik. På Readings öppnar vi dessutom upp för efterföljande samtal där publiken får agera bollplank i en kreativ process. Här ges en unik chans för teaterintresserade att få inblick i vad som händer när skådespelare tar sig an nytt material och ett tillfälle för en författare att pröva idéer på en publik.

Vid varje tillfälle presenteras ett nytt verk. Arrangemanget inleds med en kort introduktion från författaren, därefter sker en läsning av pjäsen och avslutningsvis inbjuds publiken att delta i diskussion och frågestund

21 APRIL

VÅR GENERATION KOMMER FLIPPA UR – En magisk läsning!

Vi rör oss med ljusets hastighet mellan franska revolutionen och framtidsdystopin – hur kom vi till just den här platsen och den här tiden? Vi tar oss an det dokumentära, det absurda, det kärleksfulla och det banala och allt kokas ned till frågan: Hur kan en människa påverka sin samtid?

Pjäsen är skriven av Isabel Evers och är ett scenkonstprojekt i utveckling. I ett nära samarbete mellan författare och skådespelare formas och omformas texten.
Det blir en magisk eftermiddag och Du är inbjuden att bevittna detta, delta och kanske ta över. 

Samtal efteråt hålls med Carl-Otto Evers och dramatikern Isabel Evers.

MEDVERKANDE: Ksenia Timoshenko, Sanne Skjervik, Ann Petrén, Stina Nordberg, Odile Nunes, Birthe Wingren, Gunilla Röör, Martin Alexandersson, Lars Lindh, Carl Harlén, Per Sandberg, Martin Hendriksen och Robert Noack.

Isabel Evers läser scenanvisningar.

TeaterFri entré