×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Ronan Merot

Arkiverat evenemang:

SWAGGER

Skärisbiografen ● Från 11 år ● FRI ENTRÉ


17 december 2017 17:15
Skärisbiografen


 

Filmen Swagger är en fransk film om elva ungdomar som lever i några av Frankrikes mest utsatta områden utanför Paris. I filmen får vi se världen genom deras ögon och höra deras fyndiga och skarpa betraktelser om sin omvärld. En rolig och allvarlig film som bara går att se på Skärisbiografen.

Regissören Olivier Babinet jobbade i flera år med ungdomarna innan han bestämde sig för att göra dokumentären om dem. Han intervjuar dem om deras framtidsdrömmar, familjeproblem och livet i skolan.

Porträtten av ungdomarna blandas med färgstarka scener som hämtar inspiration från science fiction, musikaler och amerikanska high school komedier. Med hjälp av scenerna och ungdomarnas personligheter blir filmen både rolig och allvarlig.

Trots att ungdomarnas liv kan verka tungt på många sätt får vi se att alla ungdomar har drömmar som ingen kan ta ifrån dom. Regissören själv har berättat att han tycker många filmer utspelar sig i utsatta förorter skildrar dom på ett negativt sätt. Därför ville han göra den här filmen som fokuserar på vilka ungdomarna är och förändrar sättet att se på dem och orterna de bor i.

Filmen visades på filmfestivalen i Cannes där den blev en av de stora snackisarna. Den blev nominerad i kategorin Bästa dokumentär på Cesar Award som är Frankrikes motsvarighet till Oscarsgalan och visades på Stockholms filmfestival Junior den här våren.

Om filmen:

Ålder: Filmen rekommenderas från 11 år. Filmen är barntillåten och tillgänglig för alla.

Språk: Franskt tal och engelsk undertext
Originaltitel:  Swagger
Genre: Dokumentär
Land: Frankrike
Inspelningsår: 2017
Regi: Olivier Babinet 

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:31 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Fri entré

2017-12-17
söndag
17:15
124 Platser kvar
BOKA / KÖP