×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Scanbox Entertainment

Arkiverat evenemang:

DEN LILLE PRINSEN

Skärisbiografen ● Från 7 år


28 december 2017 17:15
Skärisbiografen


 

Den lille prinsen är baserad på en av tidernas mest älskade historier. Oscarsnominerade regissören Mark Osborne, känd för Kung Fu Panda, har tolkat boken Lille prinsen av Antoine De Saint-Exupérys i den här vackert animerade filmen. Boken är en kultklassiker som gavs ut 1943 och trycktes i 80 miljoner exemplar över hela världen och är en filosofisk bok om livet och den mänskliga naturen tillägnad världens barn.

I historiens mittpunkt står en liten flicka, vars ivriga mamma planerar varenda millimeter och sekund av hennes liv, från vad hon ska göra imorgon till universitetskurser. Men en dag stöter hon på sin excentriske och godhjärtade granne, en pilot som varit med om många stora äventyr, och planerna förändras. Piloten visar flickan en fantastisk ny värld där allt är möjligt, en värld som han själv upptäckte för länge sedan tack vare en liten prins. En magisk och känslofylld resa börjar och det är nu flickan lär sig vad som egentligen är viktigt i livet. Det som betyder mest är kontakten människor emellan och det är endast med hjälp av ett stort hjärta man kan se saker på rätt sätt, saker som är osynliga för det blotta ögat.

Den lille prinsen har blivit en enorm succé världen över, och har klättrat upp till att vara Frankrikes mest populära animerade film internationellt genom tiderna.

PRESS

”Den lille prinsen” är en film som fungerar för både barn och vuxna. Fin atmosfär, underbart sockersöt indiepop och svindlande filosofiska perspektiv. - Wanda Bendjelloul, DN

Om filmen:

Ålder: Alla som är 7 år eller äldre får se filmen utan vuxna. Med vuxet sällskap är filmen barntillåten och tillgänglig för alla åldrar.

Språk: Svenskt tal och svensk undertext
Originaltitel:  Le Petit Prince
Genre: Familjefilm
Land: Frankrike
Inspelningsår: 2016
Regi: Mark Osbourne

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:48 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn

2017-12-28
torsdag
17:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP