×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: TriArt

Arkiverat evenemang:

Spirited Away

Skärisbiografen ● Från 7 år


Premiär 24 februari 2019
Skärisbiografen


Spirited Away är en resa i fantasifulla miljöer med symboler från japansk kultur och myter. Den vackert animerade berättelsen sprudlar av fantasi, magi och mystik samtidigt som den är samhällskritisk och lyfter påverkan som frosseri och girighet har på samhället och miljön. 

Filmen följer Chihiro som motvilligt flyttar till den japanska landsbygden med sina föräldrar. När hennes pappa försöker ta en genväg med flyttbilen hamnar de framför en tunnel och Chihiro känner på sig att de träder in på osäker mark. Föräldrarna är nyfikna och innan de vet ordet av har det hamnat i andarnas magiska och drömlika värld. Chihiro kämpar mot tiden och det är slutligen styrkan i att tro på sig själv och  kärlekens kraft som hjälper henne att övervinna alla hinder. 

Men, var allt en dröm?

Spirited Away blev den japanske mästerregissören Hayao Miyazakis internationella genombrott. Filmen belönades med en Oscar för bästa animerade film och vann Guldbjörnen vid Berlin Filmfestival 2002. 

 

 Press

Man kan associera till "Alice i underlandet" och "Trollkarlen från Oz", men "Spirited away" är en originell och självständig berättelse. Animationen är mästerlig, vältecknad och omsorgsfull in i minsta detalj.
- Aftonbladet

Miyazaki brukar omnämnas för att använda sig av feministiska idéer i sina filmer och hjälten är oftast en stark och självständig flicka. […]Filmen behandlar barnets rädslor inför framtiden, att behöva klara sig själv och lämna det välkända bakom sig, vilket både vuxna och barn kan identifiera sig med. Den skiljer sig från många andra animerade filmer då den känns lite djupare och mer komplicerad än vanligt.
- Movizine

Om filmen

Ålder: Från 7 år, men barntillåten med vuxet sällskap
Orginaltitel: Sen to Chihiro no kamirakushi
Språk: Svenskt tal
Undertext: Svenska
Genre: Animerad film
Land: Japan
Produktionsår:  2001
Regi och manus: Hayao Miyazaki

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

2:05 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn/Ung

2019-02-24
söndag
12:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-02-25
måndag
12:15
104 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-03-03
söndag
12:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-03-17
söndag
15:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP