×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Roma affisch

Arkiverat evenemang:

Roma

Skärisbiografen ● från 15 år


Premiär 24 februari 2019
Skärisbiografen


Roma har prisats och hyllats i hela världen; Guldlejonet i Venedigs filmfestival, två Golden Globes för bästa utländska film och regi och är idag aktuell med 10 nomineringar på årets Oscarsgala. Helgen som Skärisbiografen öppnar för våren koras vinnarna och ni kan passa på att se Oscarfavoriten Roma på storduk. 

I filmen får vi möta Cleo, en ung kvinna som jobbar som hushållshjälp hos en familj i medelklassområdet Roma i Mexico City. Cuarón hämtar inspiration från sin egen barndom i denna kärleksfulla hyllning till de kvinnor som uppfostrade honom och han skapar ett levande och känsloladdat porträtt av familjeproblem och samhällsklasser mot bakgrund av 1970-talets politiska omvälvningar.

Alfonso Cuarón är tidigare känd för Gravity, Children of Men och Din morsa också! och i Roma står han för regi, manus, klippning, produktion och foto. Roma är regissörens mest personliga film hittills.

 

Press

Alfonso Cuarón har gjort mästerlig filmpoesi av sina barndomsminnen.
- Aftonbladet

Regi, kamera-arbete och klippning är på en kusligt hög nivå.
- Filmtopp

Dynamiken mellan det stora och det lilla livet färgar hela formen med mäktiga vidvinkelbilder och långa tagningar. Stilrena stadsbilder och vykortsvackra landbygdscenerier avlöser varandra, samtidigt som snart varje scen innehåller ett myller av fascinerande detaljer och små insprängda händelser som får ögonen att flacka över duken.
-DN

En film som är vacker, stark, unik och välgjord in i minsta detalj. Ett magiskt drama, en tragedi men också hjärtevarm, berörande och ibland komisk och absurd. Den handlar om livet som det är, om människor som vi är och hur vi försöker överleva även när samhället står i brand.
- Kulturbloggen

Det är sällan man får bevittna ett så omskakande konststycke.
- Svenska Dagbladet

Det är ett porträtt av en familj så överfyllt av dessa små, men viktiga detaljer, vilket gör att den känns så levande och nära. Många scener etsar sig fast i minnet.
- Tvdags

Om filmen

Ålder: Från 15 år
Orginaltitel: Roma
Genre: Drama
Produktionsland: Mexico
Språk: Spanska, Mixtec
Undertext: Svenska
Produktionsår: 2018
Regi och manus: Alfonso Cuarón
Producenter: Gabriela Rodríguez, Alfonso Cuarón, Nicolás Celis, Esperanto Filmoj, Participant Media

 

roma1
Roma2

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

2:15 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn/Ung

2019-02-24
söndag
17:15
136 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-02-25
måndag
18:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP