×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
UIP

Arkiverat evenemang:

Lady Bird

Skärisbiografen ● Från 11 år


Premiär 9 december 2018
Skärisbiografen


Lady Bird är utvald till Skärisfavoriten. Hela december kan du se några av årets finaste filmer på Skärisbiografen. Har du inte sett den här filmen? Nu har du chansen att se den på absolut bästa sätt - på Skärisbiografen. 

Lady Bird visar ett knepigt förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter och dotterns resa i att förstå sig själv de sista åren på gymnasiet innan hon reser iväg till universitetet i en annan stad. Christine "Lady Bird" McPherson kämpar emot, men är oundvikligt lik sin väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma - en sjuksköterska som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far förlorar sitt jobb. Dramat utspelar sig 2002 i Sacramento, Kalifornien mitt i ett snabbt skiftande amerikanskt ekonomiskt landskap, och gestaltar en uppväxt med relationer som formar, övertygelser som definierar och en oöverträffad ljuvlighet av en plats som heter hemma.

Press:

”Lady Bird hade sin premiär på Tellurides filmfestival i september 2017 och har sedan dess överösts med topprecensioner. Segertåget fortsätter på filmfestivaler och biografer världen runt, och filmen har vunnit många prestigefulla priser, samt är i skrivandes stund både Golden Globe-nominerad och Oscars-hypad."
- Moviezine

 

Om filmen:

Ålder: Filmen rekommenderas från 11 år. 
Språk: Engelskt tal och svensk undertext
Originaltitel: Lady Bird
Genre: Drama, komedi
Land: USA
Inspelningsår: 2018
Regi: Greta Gerwig
I rollerna: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Kathryn Newton, Timothée Chalamet, Laurie Metcalf

UIP
UIP
UIP
UIP
UIP
UIP
UIP
UIP

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:33 h, ingen paus

Premiär

9 december 2018

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

Just nu inga föreställningar inlagda