×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Jimmy Riviere

Arkiverat evenemang:

Jimmi Rivière

Skärisbiografen ● Från 15 år


23 september 2018 17:15
Skärisbiografen


Skärisbiografen samarbetar med Re:Orient för att visa filmer ur deras Roma festival. Re:Orient är Sveriges främsta ambulerande tillflyktsort för ”orientalisk” kultur och Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan. 

Om filmen Jimmi Rivière

Spelfilmen skildrar hur en ung man formas in i heterogeniteten inom sitt romska samhälle på ett sätt som ger insikt i individens inre kamp under formandet av en ny identitet. Jimmy är en ung rom som bor i ett resande läger. Ibland är han nervös, ibland är han lite för mycket… Hans adoptivfader, en pingstpredikant, uppmanar honom att bli döpt och leva ett liv i Herrens namn. Han söker vägledning men grupptrycket att bli religiös är svårt. Hur ger man upp boxningen man älskar? Hur ger han upp kärleken, den muslimska Sonia, för att passa in?

Regissör: Teddy Lussi-Modeste
År:
2011
Land:
Frankrike
Språk:
Franska med engelsk undertext

Roma festival

Välkomna till den av Re:Orient och SIRF arrangerade Roma festival – en festival som lyfter fram den romska kulturen genom ett program av musik, film och samtal.I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Stallet, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Skarpnäck Kulturhus och Zita. Med stöd av Stockholm stad. Läs mer på Re:Orients hemsida här

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen

2018-09-23
söndag
17:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP