×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Nonstop Entertainment

Arkiverat evenemang:

Grace Jones: Bloodlight and Bami

Skärisbiografen ● Rekommenderas från 11 år


Skärisbiografen


Passionerad och vild, sårbar och gudalik – Grace Jones persona rymmer alla dessa roller.

I Grace Jones: Bloodlight and Bami introduceras även nya sidor hos den ikoniska stjärnan: älskaren, modern, systern. Grace låter oss komma henne inpå livet, såväl privat med familjen i Jamaica, som under sina magnifika scenframträdanden. Resultatet är en unik skildring av en människa som strävar efter att vara fullkomligt färgsprakande och totalt levande i varje stund. För regin står Sophie Fiennes (Pervert's Guide to Cinema).

Press

Som publik är det en ovanligt intim flugan på väggen-situation. Filmen är formmässig ofta en klassisk turnédokumentär, men ”Bloodlight and Bami” är också en ambitiös konsertfilm, där många av Jones mest privata insikter varvas med maximalistiska scenframträdanden av låtar som knyter an till hennes liv.
- Svt

Konsertscener blandas med resor i släktens spår, inspelningar, aggressivt festande och tankar om barndomens misshandel. Ett enda vet jag efteråt – Grace Jones är en ikon.
- Kommunalarbetaren

Vi kommer nära, näst inpå huden av personan. Varje sekvens har sin funktion. Tillsammans bygger de vidare på pusslet som är Amazing Grace. “Grace Jones: Bloodlight and Bami” nyanserar perspektivet och klär artisten i en mänskligare skrud. Inför kameran visar Grace sig både argsint och sårbar. Känslofylld och komplex är “Grace Jones: Bloodlight and Bami”, filmen om en av musikhistoriens verkligt stora.
- Kulturbloggen

Om filmen:

Ålder: Rekommenderas från 11 år. Med vuxet sällskap är filmen barntillåten.

Språk: Engelska med svensk text
Originaltitel: Grace Jones: Bloodlight and Bami
Genre: Dokumentär
Land: UK/Irland
Inspelningsår: 2017
Regi: Sophie Fiennes
Medverkande: Grace Jones, Jean-Paul Goude, Sly & Robbie

 

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:55 h, ingen paus

Premiär

21 maj 2018

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

Just nu inga föreställningar inlagda