×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Cinema Paradiso 1

Arkiverat evenemang:

Cinema Paradiso

Skärisbiografen ● Från 11 år


24 september 2018 18:15
Skärisbiografen


Cinema Paradiso har gång på gång blivit omröstad till världens mest älskade filmer och i år fyller filmen 30 år - detta firas med nypremiär så missa inte chansen att se den på bio!

En framgångsrik filmregissör minns sina pojkår i barndomsstaden Giancaldo på Sicilien. Andra världskriget har gjort den unge gossen faderlös, men han finner en ställföreträdande far i byns biografmaskinist. Ur den gemensamma kärleken till filmkonsten växer vänskapen mellan pojken och den åldrande biografmaskinisten. Cinema Paradiso är en nostalgisk hyllning till livet kring en småstadsbiograf från tiden före TV:s genombrott.

Guiseppe Tornatores mästerverk om en liten bybiografs uppgång och fall är en av alla tiders mest älskade filmer och den största lovsång som någonsin gjorts om filmmediet med Oscarsbelönade Ennio Morricone som skriver musiken.

 

Press

Den Italienska miljön, det italienska temperamentet och frispråkigheten i den lilla italienska byn sätter sin prägel på hela filmen.

– Filmtipset

I Cinema Paradiso får vi följa den unge Salvatores drömmar om tid som flytt. Om en barndom i en romantisk italiensk by med en far som försvunnit i kriget och en orolig mor. En barndom som nästan uteslutande spenderas på biografen.

– Filmtipset

 

Om filmen

Ålder: Rekommenderas från 11 år
Orginaltitel: Nuovo Cinema Paradiso
Textning: Svenska
Genre: Drama
Land: Italien
Inspelningsår: 1988
Regi: Guiseppe Tornatore
Skådespelare: Philippe Noiret, Jacques Perrin

Cinema Paradiso 1
Cinema Paradiso 2
Cinema Paradiso 4
Cinema Paradiso 5
Cinema Paradiso 6

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

2:04 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

2018-09-24
måndag
18:15
138 Platser kvar
BOKA / KÖP