×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Triart

Arkiverat evenemang:

Amatörer

Skärisbiografen ● Från 11 år


17 juni 2018 15:15
Skärisbiografen


Gabriela Pichler följer upp Äta sova dö-framgångarna med ett nytt drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …

Manuset är ett samarbete mellan Pichler och författaren Jonas Hassen Khemiri, som belönades med Augustpriset för sin roman Allt jag inte minns. Filmen vann Dragon Award Best Nordic Film på Göteborgs filmfestival tidigare i år.

Press

Manuset som Pichler skrivit ihop med författaren Jonas Hassen Khemiri är briljant. Filmen är både rolig, sorglig, upplyftande och nedslående på samma gång.
- Kommunalarbetaren

Amatörer är en helt unik film som lyser upp den svenska biohimlen.
- Nöjesguiden

Amatörer rymmer många nyanser och perspektiv, från konfrontativa spontanintervjuer med mannen på gatan till den åldrade mamman som inte kan tala med sin son eftersom de inte behärskar samma språk. Från barnsligt ofiltrerat till myndigt eftertänksamt. I någon mån blir filmen lika mycket uppväxtskildring som samtidskommentar.
- SvD

Pichler har tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gjort en film som odlar ens kärlek till det oansenliga, från en trist rondellälg till åldrat kontorsmaterial. Det är en rörande varm berättelse med snitsigt invävda budskap om samhällets orättvisor och betydelsen av att bli sedd.
- Expressen

Om filmen

Ålder: Rekommenderas från 11 år. Med vuxet sällskap är filmen barntillåten.

Språk: Svenska
Originaltitel:  Amatörer
Genre: Familjefilm
Land: Frankrike
Inspelningsår: 2018
Regi: Gabriella Pichler

 

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:42 h, ingen paus

Premiär

6 maj 2018

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

2018-06-17
söndag
15:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP