×
En del av Stockholms stad

kulturhuset stadsteatern söker Dekorchef

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är ett hus för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Huset rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande– ett hus där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Rollen i organisationen

Dekorenheten är en del av Produktionsavdelningen på Kulturhuset Stadsteatern. Här tillverkas dekor till våra scener och utställningslokaler. Enheten har idag 19 medarbetare fördelade på snickeri, smedja, måleri attribut, rekvisita och tapisseri. Dekorchefen rapporterar direkt till produktionschef och ingår i tekniska enhetens ledningsgrupp tillsammans med föreställningsteknisk chef och mask-peruk och kostymchef.

Ansvar och befogenheter

Som dekorchef är du ansvarig för den långsiktiga planeringen i dekorverkstäderna och för budget och uppföljningar av tilldelad ekonomisk ram. Dekorchefen ansvarar för framtagandet av verksamhetens samtliga scenografier och utställningar. Tillsammans med projektledare, förmän och konstruktör ansvarar du för att ta fram konstruktionsunderlag och ekonomiska förutsättningar. Du säkerställer att konstruktionerna uppfyller kraven på god teknisk funktion och säkerhet. I detta arbete ingår också att planera verkstädernas resurser och utlagda arbeten så att de nyttjas optimalt mot produktionsuppdraget och kombinerar det med att skapa ett arbetsklimat där medarbetare utvecklas, trivs och gör ett bra arbete Du driver på arbetet och gör prioriteringar när det behövs.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har erfarenhet av att leda människor och verksamhet i utveckling och som chef med personalansvar. Du har flerårig erfarenhet av projekt- och ekonomistyrning. Du vågar pröva nya arbetsmetoder, har fokus på resultat och kan omsätta dina idéer i praktiken. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med konstnärligt drivna processer och har förmågan att kombinera denna förståelse med kravet på praktisk styrning. Dina kontaktytor är stora, såväl inom som utanför teater och konstnärlig verksamhet. Du har goda ledaregenskaper, du är engagerad och driven i det du gör, du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och är stresstålig. För arbetet krävs relevant högskoleutbildning eller att du skaffat dig  kompetensen på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Kulturhuset Stadsteatern tillämpar provanställning.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Information om tjänsten lämnas av:

Peter Kollarik, program- och produktionschef peter.kollarik@stadsteatern.stockholm.se, 072 202 42 99
Facklig företrädare Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, 0739 730 347

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2018 till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar in din ansökan skriv som ärende/rubrik ”dekorchef”