En del av Stockholms stad

Kulturhuset stadsteatern vällingby söker producent

Har du erfarenhet av projektledning och vill jobba med kultur på en lokal nivå? Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker en producent som kan delta i arbetet att ta vår verksamhet vidare.

Om Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Om Kulturhuset Stadsteatern Vällingby

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby håller till i Medborgarhuset Trappan och är den del av Kulturhuset Stadsteatern. Idag är vi runt 8 personer som arbetar med olika saker. Den konstnärliga profilen är scenkonst – teater, musik, dans och rörelse. Vi har också deltagaraktiviteter i form av dansträning och olika workshops. Med stark lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor.

Arbetsuppgifter

  • Som producent ansvarar du för planering, ledning och samordning av tilldelade produktioner och projekt. Du kommer även ha ekonomiskt ansvar för dina dessa.
  • Du ansvarar för informationsflöde in till projekten och ut till övriga medarbetare i teamet, leder och dokumenterar arbetet och är vår huvudsakliga kontaktperson internt och externt i projekten.
  • Producenten ansvarar också för samordning och kontakt med huvudscenen vid Sergels torg i Stockholm gällande produktionsfrågor som berör de gemensamma ateljéerna.

Som producent rapporterar du till verkställande producent.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom projektledning, eller motsvarande.
  • Goda kunskaper inom ekonomi, upphovs- och avtalsrätt.
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta som producent eller annan för tjänsten relevant erfarenhet.
  • Erfarenhet av arbete inom en större politiskt styrd organisation.

Vi ser gärna att du dessutom har:

  • Tidigare erfarenhet av arbete med unga och med kultur i ytterstaden.
  • Ett stort intresse och förståelse för att arbeta med lokalt förankringsarbete och mångfaldsfrågor främst ur ett etniskt och kulturellt perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är ödmjuk och lyhörd samt har en mycket god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har lätt för att upprätthålla externa kontakter med våra samarbetspartners och kunna företräda organisationen i de projekt du arbetar.

Då vi eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade hos oss.

Information

Tjänsten är en allmän visstidsanställning för i första hand perioden 1 januari – 31 december 2018 med omfattning 100 %.

Information om tjänsten lämnas av:

Verkställande producent Helena Smeds, helena.smeds@stadsteatern.stockholm.se

Facklig företrädare, Teaterförbundet avd 3: Gerhard Hoberstorfer, gerhard.hoberstorfer@stadsteatern.stockholm.se

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 15 november 2017 till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. Ange ”Producent Vällingby” i ämnesraden.

Till ansökan önskar vi även att du bifogar max en A4-sida där du beskriver ett projekt eller ett samarbete som du tycker skulle vara intressant för vår verksamhet att genomföra.