En del av Stockholms stad

Grafisk formgivare (Vikariat)

Kulturhuset Stadsteatern är ett hus för alla stockholmare, öppet alla dagar, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Huset rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande– ett hus där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfatta ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern söker GRAFISK Formgivare (VIK)


ROLLEN I ORGANISATIONEN

Tjänsten som grafisk formgivare är placerad på Kommunikationsavdelningen på Kulturhuset Stadsteatern. Kommunikationsavdelningens uppdrag är att optimera kommunikationen av Kulturhuset Stadsteatern genom bl a aktiviteter i press, media och egna kanaler i syfte att locka besök och publik till verksamheterna, samt vårda och stärka Kulturhuset Stadsteaterns varumärke. Våra verktyg är till exempel text, bild, pressbearbetning, hemsidan, sociala medier, trycksaker samt annonser och utomhusreklam.

Ansvar och befogenheter

Som formgivare har du ansvar för grafisk formgivning och framställning av original utifrån Kulturhuset Stadsteaterns grafiska mallar och riktlinjer. Ansvaret innefattar även anpassning och kvalitetssäkring av material och bilder samt hantering och genomförande av korrektur. Merparten av uppdragen består i att framställa original för tryck, men även framställning av material för webb så som banners förekommer.

Arbetet sker på uppdrag av kommunikatörer, produktionsledare och kommunikationschefen. En viktig del av arbetet består i att uppdragen levereras i utsatt tid och med rätt kvalitet, att vara tillgänglig och förvarna i god tid om det blir problem och mer tid behövs. Du har även ansvar för utveckling och kvalitetssäkring av de grafiska mallar som används samt att implementera och följa upp Kulturhuset Stadsteaterns grafiska profilprogram. Som formgivare krävs att du har goda kunskaper och flerårig praktisk erfarenhet inom området samt personliga egenskaper som passar för rollen.

KVALIFIKATIONER

Vi förutsätter att du har mycket goda och dokumenterade kunskaper om grafisk formgivning, layout och typografi. Minst 2 års utbildning i grafisk formgivning ser vi som ett krav. Du har även flerårig arbetslivserfarenhet från grafisk produktion, (digital bild och repro, tryckanpassning, trycktekniker, papper, efterbehandling), gärna från konstnärlig verksamhet, och med det kunskap i olika grafiska program och filformat (InDesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat, PDF, preflight, ICC, proofning samt Tiff-, Jpg-, Eps-format). 

För att lyckas i tjänsten krävs det att du är ansvarstagande, självgående och smidig. Du har gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du är stresstålig och har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag i gång samtidigt. Arbetet innebär många sociala kontakter, varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor.

Kulturhuset Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start 22 maj 2017 till 30 juni 2018.

Information om tjänsten lämnas av
Kommunikationschef Nina Hillebjörk 0739-730 133
Facklig företrädare är Gerhard Hoberstorfer, tel 08-506 20 100.

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik ”formgivare”.