×
En del av Stockholms stad
Musik
The Fountain
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

The Fountain


Under Fontänen


Inspirerad av liknande scener i metropoler som New York, London, LA och Berlin blir The Fountain Stockholms nya livemusikklubb mitt i city.

En dynamisk, kollaborativ jamklubb baserad på husbandets progressiva mix av hiphop, jazz, r&b, soul och funk tillsammans med en särskilt inbjuden, i förväg hemlig, gäst.

Husbandet:

Alex Saltell – trummor
Johan Christofferson – saxofon
Britta Virves – keyboard
Tove Brandt – bas

Vi presenterar stolt två gästartister till The Fountain 27 mars: ESTHER KIRABO och NADIA NAIR!

Esther Kirabo (uttalas, CHI-rabo/Tjirabo) är en artist med kärlek för RnB, Neo Soul, Pop, Hip-Hop och afrikansk musik. Esoterisk känsla och unik röstklang avspeglas i den egenskrivna och egenproducerade musiken.

Hon är uppvuxen i en musikalisk familj i Alby söder om Stockholm och har tidigare studerat på den legendariska musikskolan Rytmus och på British and Irish Modern Music Institute (BIMM) i London.
 
Uppvuxen på hennes fars affektiva samling av olika musikaliska storheter från Michael Jackson, Phil Collins, ABBA, Whitney Houston, Bob Marley, Kirk Franklin, till genres som Country/Folk och jazz, bidrog allt till en perfekt fusion med hennes egna kärlek för RnB, Neo Soul, Pop, Hip-Hop och afrikansk musik. Vilket den egenskrivna och egenproducerade musiken influeras och härstammar ifrån.
 
Hon har bl.a. öppnat för Matt Corby, FATIMA, Cody ChestnuTT och spelat på Vice’s Music Issue Launch, Nalen, Stallet (Musikaliska) och öppnat på Absolut Art Awards samt medverkat på NK:s stora höstgala. Just nu jobbar hon på spännande debutmaterial tillsammans med bl.a. producenten och låtskrivaren Christian Walz.Nadia Nair har under flera år verkat under radarn och skrivit för stora artister som Soleima, SEEB, Skip Marley och Steve Angello.

Skivbranschen erbjöd inte den frihet som Nadias konstnärskap krävde så hon tog saken i egna händer. Och kanske var det tur, för hennes musik andas den typ av kompromisslöshet som inte alltid finner sin plats i dagens musikaliska klimat. För Nair kommer nämligen texten – poesin – först. När denna sedan ska tonsättas så hör man Nairs rika bakgrund som innefattar Indien, Malaysia och Sverige – resultatet blir kraftfullt, vackert och souligt.

Nadia Nair låter samtida men samtidigt djupt rotad i historien – musik från 1000 år bakåt i tiden och 100 år framåt som hon själv träffsäkert har uttryckt det. Efter debutalbumet Beautiful Poetry (2016) har Nadia Nair släppt fyra singlar som alla visar upp en försiktigare, mer romantisk sida av hennes konstnärskap. Att Nair är en kraft att räkna med i framtiden är ställt bortom allt tvivel.

Gästartist 10 april: Cosima Lamberth

Gästartist 8 maj: Doreen

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

30 januari 2019

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Under Fontänen

2019-03-27
onsdag
20:00
94 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-04-10
onsdag
20:00
105 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-05-08
onsdag
20:00
103 Platser kvar
BOKA / KÖP