×
En del av Stockholms stad
Musik
Bokanté
Foto: York Tillyer

Arkiverat evenemang:

Bokanté


onsdag 23 januari 2019 20:00 - 22:00
Nalen •


Bokanté betyder "utbyte" på kreol och är en ny konstellation där musiken rör sig mellan blues till folkloristiska och karibiska toner med texter på kreol och franska. Bandet bildades när sångaren från legendariska jazz-funk bandet Snarky Puppy, Michael League, hörde Malika Tiroliens röst, sångerskan som flyttat från Guadaloupe till Kanada. De påbörjade sitt musikaliska samarbete och bandet bildades med åtta musiker från fyra kontinenter.

Bokantés bandmedlemmar har haft stora framgångar i sina karriärer och vunnit Grammys och spelat med bland andra Paul Simon, Sting och Yo-Yo Ma. Bandets medlemmar spänner mellan flera generationer, språk, länder och kontinenter. I den nya konstellationen har de smält samman och skapat ett starkt sound som en publik från hela världen kan relatera till.

På albumet What Heat (Real World) som kom ut 2018 har Bokanté samarbetat med Jules Buckley och Metropole Orkest. Malika Tiroliens röst målar nyanserade bilder av de utmaningar vi står inför i dagens värld med rasism, flyktingkris, en döende planet och apatin inför mänskligt lidande. Musiken kretsar kring det som förenar oss och som skapar hopp för mänskligheten.

Till Stockholm kommer bandet för en konsert med sina mjuka toner och varma hoppingivande rytmer från Karibien till Mellanöstern!
Dörrar 20:00
Konsert 21:00


Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

MusikNalen