En del av Stockholms stad
Musik
Nisse Landgren.
Foto: ©ACT / Sebastian Schmidt

Arkiverat evenemang:

Nisse Landgrens hörnaI sin hörna presenterar Nisse Landgren ett axplock av sina favoritartister. Nisses gäster bjuder på en rejäl dos musik men vi får även en inblick i vad som gömmer sig bakom musiken och artisteriet.

Nisse Landgren om årets gäster:

MAGNUS LINDGREN

18 september, Hörsalen
Bilj. 295 kr. 


Foto: Mikael Silkeberg

"Den 18 september är ingen mindre än Magnus Lindgren gäst i Nisses hörna. Hans besök sammanfaller med premiären av hans nya album Stockholm underground och med sig har han ett superband bestående av Henrik Janson, gitarr, Daniel Karlsson, keyboards, Lars Larry Danielsson, bas och Per Lindvall, trummor samt suveräna Ida Sand, sång. Missa inte denna världspremiär i Nisse Landgrens hörna!!"

China Moses

11 oktober, Hörsalen
Stockholm Jazz Festival

Bilj. 395 kr. 

"China är en artist jag länge varit nyfiken på att få prata lite med och förstås även musicera tillsammans med. Hon är dotter till en av jazzens största sångerskor, Dee Dee Bridgewater, och äpplet faller inte långt från trädet. China bor i Paris och är en stor stjärna i Frankrike, med egen TV-show och en lysande karriär som sångerska. Den här kvällen får vi veta mer om denna starka kvinna och artist, i Nisses hörna såklart! Dessutom är det inte vilket band som helst som backar upp henne. Nils Landgren Funk Unit borgar för ett oemotståndligt sväng i hörnan!"

Helen Sjöholm

17 november, Stora scenen


Foto: Caroline Roosmark

"Helen Sjöholm är en artist som tog Sverige med storm när hon kom från i princip ingenstans till att bli en av våra största och folkkäraste artister genom huvudrollen i Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Kristina från Duvemåla. I hennes fall blir guldet inte till sand som det sjungs om i musikalen, snarare blir allt hon rör vid till guld. Sympatisk som få är hon, Helen Sjöholm, och jag ser mycket fram emot att få träffa henne, att snacka lite och spela ihop. Med sig har Helen två önskemusiker, Martin Östergren, piano, och Ulric Johansson, bas."

Eva Dahlgren

14 december, Stora scenen
Bilj. 435 kr. 

"Om Eva Dahlgren kunde jag skriva spaltmeter. En enastående kvinna och artist. Jag har beundrat henne ända sedan jag första gången kom i kontakt med henne, i Melodifestivalen för mycket länge sedan. Hon satt på en hög pall och sjöng till eget gitarrkomp med ett slags pudelfrisyr. Jag satt i den stora festivalorkestern och spelade och kände längst inne att det här är början på nåt stort. Jag hade rätt! Eva är en artist med integritet, värme, ödmjukhet, ett starkt patos och hon går hela tiden framåt. Undersöker nya vägar, vågar prova nya förhållningssätt."

Information

Scen

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

25 januari 2017

Pris

  • Ordinarie:435 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Stora scenen, Hörsalen

2017-11-17
fredag
19:00
Helen Sjöholm Utsålt
2017-12-14
torsdag
19:00
Eva Dahlgren Utsålt