×
En del av Stockholms stad
Musik
Kara-Lis Coverdale gästar Elektroniskt i P2, onsdag 12 april 2017, Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern
Kara-Lis Coverdale gästar Elektroniskt i P2, onsdag 12 april 2017, Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Scott Pilgrim

Arkiverat evenemang:

ELEKTRONISKT I P2: KARA-LIS COVERDALE


Hörsalen


Sveriges Radios Elektroniskt i P2 tar klivet ut ur radioapparaten och presenterar under våren en serie kvällar med internationellt etablerade och kritikerhyllade artister. Onsdag 12 april blir det konsert och samtal i Hörsalen med Kara-Lis Coverdale, som kallats "one of the most exciting young composers in North America" (The Guardian). Dessutom kortare spelningar med Kali Malone och Mats Erlandsson.

Kara-Lis Coverdale

Kara-Lis Coverdale gav 2015 ut skivan Aftertouches som figurerade i årsbästalistor hos bland andra The Wire och The Quietus. Hon har samarbetat med Tim Hecker och LXV, producerat How To Dress Well, och varit "composer in residence" på EMS i Stockholm.

Hon har en masterexamen i musikvetenskap och komposition och till vardags är hon organist i St John Estonian Evangelical Lutheran Church hemma i Montreal. Det klassiska arvet märks också i hennes elektronikakompositioner som präglas av både tyngd och lätthet i anslaget. Hon skapar fascinerande ljudvärldar som känns tidlösa.

Kali Malone

Kali Malone är en tonsättare och musiker verksam inom den experimentella musikscenen både internationellt och i Sverige. Hennes musikaliska fokus är att skapa unika intonations-system för akustiska instrument, buchla synth och el-gitarr, där instrumentens skiftande tonaliteter bygger långsamma minimalistiska formationer. Hon framträder ofta solo men är även del i banden Sorrowing Christ, Upper Glossa och Swap Babies. Kalis musik har presenterats på Berlin Atonal, Norberg Festival, Arts Birthday Party och har blivit utgiven på Ascetic House, Total Black, Bleak Environment samt på hennes egna skivbolag XKatedral.
https://soundcloud.com/kali-malone
http://kalimalone.tumblr.com

 
Mats Erlandsson

Mats Erlandsson är kompositör och musiker med fokus på elektronisk musik. Mats arbetar i första hand med att komponera och framföra verk för fixerad media, liveelektronik, generativ musik och ljudinstallationer, men samarbetar även med andra konstarter och upphovspersoner. Hans musik har framförts både i Sverige och internationellt på festivaler som Norbergfestival, Intonal, Flussi Festival, Eufonics och Sound of Stockholm samt på scener som Audiorama, Mayhem, ACUD och Fylkingen. Mats musik har släppts som fonogram av Posh Isolation och XKatedral.
https://matserlandsson.bandcamp.com/
https://poshisolation.net/products/mats-erlandsson-valentina-tereshkova-lp

 Fotograf: Mikael Snäll.

Förutom konserter blir det även scensamtal med de gästande artisterna. Konsert och samtal äger rum i Hörsalen. Utanför, i Foajé 3, blir det barhäng där Elektroniskt i P2-redaktionen (Andreas Tilliander, Mats Almegård & Helena Lopac) dj:ar den bästa elektroniska musiken.

Elektroniskt i P2
 med Andreas Tilliander är programmet för både den senaste elektroniska musiken och gamla mästerverk. Knaster, sprak, digitalt, analogt, fältinspelningar, stringenta beats och glittrande melodier blandas i programmet som undersöker den elektroniska musiken på djupet. Programmet sänds från Stockholm och i redaktionen ingår Andreas Tilliander och Mats Almegård

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

12 april 2017

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda