×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Gabriella Ahlström (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin), Jerker Virdborg (Foto: Martin Stenmark) och Ellen Mattson (Foto: Kristin Lidell). Bilden är ett montage.
Gabriella Ahlström (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin), Jerker Virdborg (Foto: Martin Stenmark) och Ellen Mattson (Foto: Kristin Lidell). Bilden är ett montage.

Arkiverat evenemang:

På djupet: Författaren, fiktionen och fake news


Foajé 3


I serien På Djupet borrar vi oss, tillsammans med författare och publik, ner i ämnen värda att prata mer om; stort och smått, aktuellt och tidlöst – alltid intressanta möten och samtal. Från fake news till vad det innebär att vara en hygglig människa.

Möt Ellen Mattson, Jerker Virdborg och Gabriella Ahlström i ett samtal om skönlitteraturen som motståndshandling i tider av oro.

Vad händer med romanen när verkligheten överträffar dikten? Kan en turbulent omvärld inspirera till stordåd eller riskerar vi tvärtom en kollektiv skrivkramp?
 
Gabriella Ahlström är journalist, radiospanare och författare till romanerna De Oförglömliga och Sirener.

Ellen Mattson är författare och litteraturkritiker. Hon debuterade 1992 med den uppmärksammade romanen Nattvandring och i höst utkommer Tornet och fåglarna, hennes tionde roman. Ellen Mattsons prosakonst har hyllats av kritikerna och hon har mottagit ett flertal litterära priser, såsom Svenska Dagbladets litteraturpris, Göteborgs-Postens litteraturpris och Selma Lagerlöfs litteraturpris.  Hon är översatt till åtta europeiska språk.

Jerker Virdborg debuterade 2001 med novellsamlingen Landhöjning två centimeter per natt. Året därpå utkom romanen Svart krabba som tilldelades tidningen Vi:s litteraturpris och översattes till sju språk. Han räknas som en av de intressantaste nya rösterna i svensk litteratur och är i höst aktuell med romanen Sommaren, syster. Jerker Virdborg har intresserat sig mycket för skönlitteraturens position i den samtida offentligheten och han följer även den inrikespolitiska debatten på nära håll.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

20 september 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Foajé 3, På djupet

Just nu inga föreställningar inlagda