×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Leslie Jamison. 22 mars på Internationell författarscen 2017, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Colleen Kinder

Arkiverat evenemang:

Leslie Jamison (USA)

I samtal med Mona Masri (SR)


Studion


Leslie Jamison är författare och kolumnist i NY Times. Hon har en examen från Harvard och Iowa Writers’ Workshop. Hon har skrivit två essäsamlingar och en roman. Född i Washington D.C., uppvuxen i Los Angeles och bor numera i Brooklyn. I mars 2017 utkommer hennes debutroman Gingarderoben. 

Leslie Jamison samtalar på engelska med kulturjournalisten Mona Masri.

Leslie Jamison debuterade med romanen Gingarderoben (på svenska 2017). I essäsamlingen Empatiproven (på svenska 2016) utforskar Jamison, med hjälp vardagliga betraktelser, essäer och berättelser, vad empati är. Varför vill vi så gärna vara empatiska? Vad är så intressant med andras smärta? Jamison tar alltid med sig själv, sin egen olycka, sina egna tillkortakommanden (drickande, ätstörningar, sorgsenhet) in i texterna. I debutromanen återkommer hon till den värld vi känner igen från Empatiproven: kvinnor och beroende, existenser i samhällets utkanter. Den unga Stella söker upp sin moster Tilly som lever i en trailerpark och som är på god väg att supa ihjäl sig. Stella tror kanske att hon kan rädda henne. Eller åtminstone förstå varför hon lämnade allt för trettio år sedan.

Mona Masri är kulturjournalist på Sveriges Radio för P1 Kultur. Hon har tidigare bland annat programlett OBS i P1 samt varit krönikör i Sydsvenskan.

I samarbete med Weyler Förlag. Gingarderoben och Empatiproven är översatta av Sofia Nordin Fischer.

Information

Scen

Studion

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

22 mars 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Studion, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda