×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Edward St Aubyn. 7 mars på Internationell författarscen 2017, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: David Sandison

Arkiverat evenemang:

Edward St Aubyn (England)

I samtal med Ingrid Elam


Hörsalen


Edward St Aubyn slog igenom med sin självbiografiska romansvit om Patrick Melrose. Romanerna utkom mellan 1992 och 2012, och var med på listan när BBC 2015 rankade de 100 bästa brittiska romanerna någonsin. När de tre första delarna kom ut på svenska 2016 höjdes de till skyarna av en enig kritikerkår. Våren 2017 utkommer de två avslutande volymerna på svenska. 

Edward St Aubyn samtalar på engelska med litteraturvetaren Ingrid Elam.

Edward St Aubyn är son till en brittisk läkare och en amerikansk arvtagerska. Han delade sin uppväxttid mellan hemmet i London och familjens stora lantegendom i Provence. Han har beskrivit sin uppväxt som olycklig och kantad av övergrepp och misshandel. Under sin tid vid Oxford Universitet missbrukade han heroin och vid arton års ålder blev han arvtagare till en större summa pengar. Romansviten om Patrick Melrose behandlar St Aubyns självbiografiska stoff i totalt fem romaner uppdelade på två volymer. Den andra volymen, som behandlar modern, ges ut på Albert Bonniers förlag 2017 i svensk översättning av Erik Andersson.

Ingrid Elam är litteraturvetare och dekan för konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet. Hon är också verksam som litteraturkritiker och har varit kulturchef på Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Dagens Nyheter

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Romanerna om Patrick Melrose har översatts av Erik Andersson.  

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

7 mars 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda