En del av Stockholms stad
Kretsteatern

Om Kretsteatern

Nu återinvigs Kretsteatern. Första premiären blir på Fanfaren i Farsta med en nyskriven revy om tryckfrihet. Efter det turnerar Kretsteatern med olika föreställningar runt om i Stockholm – precis som den gjorde på 1950-talet. Och precis som Parkteatern gör på sommaren.

Kretsteaterns allra första premiär ägde rum i Gubbängens folkskola 1956. Nu drygt 60 år senare återvänder den turnerande teatern till ytterstaden. I samarbete med stadsdelarna kommer flera olika föreställningar besöka scener i Farsta, Vällingby och Skarpnäck. Dessa blir under våren 2017 värdar för kretsens turné. Repertoaren varvar nya produktioner med befintliga föreställningar från Kulturhuset Stadsteatern såväl som från det fria kulturlivet och enskilda artister.

Sissela Kyle, chef och konstnärlig ledare för Parkteatern, blir också ansvarig för Kretsteatern. Parkteaterns aktiva arbete med turné och samverkan i stadsdelarna är något som Kretsteatern kommer att bygga vidare på. Den varierade repertoar som är Parkteaterns signum kommer att speglas i den nya verksamheten.

Boka biljetter

Biljetter bokas här eller på 08-506 20 200.

Den mobila biljettkassan öppnas två timmar innan föreställningens början på varje spelställe.