×
En del av Stockholms stad
Kretsteatern
Mitt sovjetiska nöjesliv, Kretsteatern
Foto: Petra Hellberg

Arkiverat evenemang:

Mitt sovjetiska nöjesliv


Kretsteatern


Veronicas pappa Lev var en ung lovande kompositör. Han blev inkallad till Röda armén, tillfångatogs av tyskarna, rymde, kom tillbaka till Moskva, anklagades för spioneri och dömdes till tio års gruvarbete i Sibirien.

Efter avtjänat straff gifte sig Lev med Nina. Veronica föddes i Moskva. Efter det flyttade Nina med dottern till Sibirien för att förena familjen. Skratten, musiken och litteraturen blev ett sätt att uthärda en obarmhärtig verklighet. 

Mitt Sovjetiska nöjesliv är en föreställning med tragikomiska berättelser, klassisk pianomusik och ett barns minnen från Sovjetunionen.

Om text och musik

Pjotr Iljitj Tjajkovskij (1840-93), tonsättare
En av Rysslands största kompositörer som komponerat baletter, operor, kammarmusik och symfonier.  Hans mest kända verk är bland annat Svansjön och Eugen Onegin.

Anton Pavlovitj Tjechov (1860-1904),  läkare och författare
Tjechov är en av världens mest spelade dramatiker. Han har skrivit pjäser som Tre systrar och Körsbärsträdgården. Samt en rad noveller.

Både Tjajkovskij och Tjechov levde större delen av sitt liv i Moskva, i tsarväldets Ryssland. De var stora beundrare av varandra. 

Information

Scen

Kretsteatern

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

22 januari 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:70 kr
  • Pensionär:70 kr
  • Ung under 26 år:70 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Kretsteatern

Just nu inga föreställningar inlagda