Konst/Design

I huvudet på Alexander Lervik, designer

6 april–17 juni 2018

Galleri 3 •

I april 2018 öppnar I huvudet på Alexander Lervik, designer, årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern. Alexander Lervik firar dessutom 20 år som designer, med sin bas i Stockholm och världen som arbetsfält.

I utställningen I huvudet på Alexander Lervik, designer får vi för första gången ta del av Alexander Lerviks hela produktion med över 200 objekt. Här kliver vi rakt in i en värld av funktionella och ofta surrealistiska objekt, till exempel handtag som hjälper dig att hitta hem och stolar synbart omöjliga att sitta på. Objekt som skapas med ambitionen att ge nya upplevelser, intryck och användningsområden.

Utställningen är producerad av Kulturhuset Stadsteatern.

Om Alexander Lervik
Alexander Lervik (f. 1972) har i 20 år verkat som produktformgivare. Han arbetar med några av Sveriges och världens främsta producenter inom design och formgivning, bland andra Designhouse Stockholm, Ateljé Lyktan, Johanson Design, Skandiform, finska Adea samt italienska Moroso. Han är utbildad på Beckmans College of Design.