×
En del av Stockholms stad
Konst/Design

Arkiverat evenemang:

Ingenmansgata

Av Kausar Abdullahi och Hafsa Abdullahi


8 april - 23 april 2017
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré


Ingenmansgata är en visuell berättelse i form av fotografier, poesi och formella texter av Kausar Abdullahi, 18 år och Hafsa Abdullahi, 20 år uppväxta i Tensta. Utställningen handlar om alltifrån mål och drömmar till segregation, islamofobi och utanförskap.

Vi har likt många andra ungdomar växt upp i förorten och det har influerat oss som personer, allt ifrån sättet vi talar på till våra värderingar och mål i livet. Därmed vill vi visuellt berätta om platsen vi växt upp i som för oss är så välbekant och som vi älskar men som andra är rädda för.

Det är en berättelse om de människor som med deras mål, tankar och resonemang utgör den plats vi bor på. Platser är i grund och botten inte mer än betong och utrymme men vi skulle vilja påstå att platsen vi bor på formar oss som människor och är en del av oss själva. Vi vill genom vår utställning åstadkomma vår egen autentiska återspegling av förorten.

Titeln Ingenmansgata syftar på att Tensta inte tillhör någon enskild grupp att definiera, det är ingens plats. Alla som bor här har rätt till sin egen bild och upplevelse men det är oftast bara en version som hörs. En annan tolkning är att de flesta här upplever att ingen i resten av staden bryr sig om vad som händer här, att makten inte tillhör någon och att ingen makthavare därför tar ansvar för platsen.

Välkommen på vernissage lördag 8 april kl. 14–16!

Producerat med Kulturstöd för unga, Stockholms stad.

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Lava möjliggör för egen kreativ verksamhet. Här kan du låna böcker, instrument och verktyg, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer.

Öppettider:
Måndag–fredag 13–18
Lördag–söndag 11–16

Stängt på midsommarafton (22/6) & midsommardagen (23/6).