×
En del av Stockholms stad
Konst/Design

Arkiverat evenemang:

INTE DET MOLNET – OM PUBLIKATIONEN SOM LOKALITET

BIBLIOTEKET, VÅNING 2


tisdag 5 december 2017
Fri Entré


Samtal mellan konstnären Johanna Gustafsson Fürst, Diana Kaur och Tris Vonna-Michell från förlaget Mount Analogue, och formgivaren Jonas Williamsson.

Samtalet kretsar kring arbetet med den konstnärliga monografin Inte det molnet som tar sin utgångspunkt i en serie verk av Johanna Gustafsson Fürst. Titeln Inte det molnet pekar på den sociala process det innebär att vara med konst. Ett specifikt pekande in i något öppet och plastiskt. Vad för slags socialt rum skapar detta gemensamma spekulerande när det tar form genom arbetet med en publikation? Och vidare, vilken plats får publikationen i relation till konstnärens andra arbeten?                    

Inte det molnet är ett samarbete mellan Johanna Gustafsson Fürst, Diana Kaur och Tris Vonna-Michell genom förlaget Mount Analogue, Jonas Williamsson som har formgivit publikationen samt sex skribenter som på olika sätt ger sitt perspektiv på olika verk av Johanna Gustafsson Fürst. Publikationen innehåller texter av: Eva Arnqvist (konstnär), Karl Lydén (konstkritiker och doktorand i filosofi på Södertörns högskola) Eva Löfdahl (konstnär), Marti Manen (curator och konstskribent), Liv Strand (konstnär) samt Lisa Torell (konstnär).

Konst/DesignSkönlitteratur & Konst • Fri entré