×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Sveriges Radio live. Galleri Celsing, våning 4. Kulturhuset Stadsteatern 2018
Foto: Sveriges Radio

Arkiverat evenemang:

Sveriges Radio live på Kulturhuset Stadsteatern

– följ Melodikrysset, Lantzkampen och partiledardebatter från första parkett


24 april - 9 september 2018
Galleri Celsing, våning 4 •


Från 24 april till valdagen 9 september kan du följa många av dina favoritprogram i Sveriges Radio, live på Kulturhuset Stadsteatern.

Melodikryssa med Anders Eldeman, var med när Lantzkampen och Nordegren & Epstein sänder. Sitt i publiken när några av Sveriges Radios populäraste poddar – som USA-podden och Det politiska spelet – skapas. Eller följ Ekots vassa utfrågningar av de politiska partierna från första parkett.

PS: Radioapan kommer såklart också att vara där. DS.

Övrig information

I samband med respektive evenemang öppnar dörrarna till lokalen ca 1-2 timmar innan programstart. Av erfarenhet vet vi att många av våra evenemang drar mycket publik. Så tänk på att komma i god tid för att vara säker på en plats! Förtäring och dryck finns att köpa inne i lokalen på våning 4.

Varmt välkomna!

www.sverigesradio.se/live


TABLÅ

Torsdag 24 maj

(Öppettider 14:00-16:30)

 • Kl. 15:00
 • Nordegren och Epstein i P1. Direktsänd talkshow med programledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein. Aktuella analyser och personliga perspektiv på nyhetsflödet.

Fredag 25 maj

(Öppettider 11:30-14:00 samt 17:00-20:00)

 • Kl. 12:30
 • Musikplats Stockholm. Upplev direktsändningen av Uno Svenningsons konsert på vår stora scen. Kom i tid. Programledare Fredrik Eliasson.
 • Kl.18:15
 • Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Kl.18:15

 • Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Lördag 26 maj - UTGÅR!

Sveriges Radios berättarlördag. OBS! Programmet för lördagen den 26 maj har utgått och har flyttats fram till den 1 september, 2018

Tisdag 29 maj

(Öppettider 17:00-19:30)

 • Kl. 18:00
 • P1 Kultur möter… Roger Wilson presenterar regissörerna Fanni Metelius och Nahid Persson i ett samtal om kärlek på film. I bioaktuella ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” berättar Nahid Persson historien om mannen hon trodde var den rätte, men som visade sig ha förhållanden med  flera andra kvinnor samtidigt. I Fanni Metelius film ”Hjärtat” handlar det om maktspelet i kärleksrelationen mellan de unga Mika och Tesfay. Vad är det för olika sorters kärlek? Och hur har det varit att skildra den?

Onsdag 30 maj

(Öppettider 17:00-19:30)

 • Kl. 18:00
 • Människor och tro – livepodd. ”När religionsfriheten skaver” Programmet som fördjupar aktuella ämnen med religiös anknytning tar upp böneutropens vara eller icke vara med gäster och illustrationer. Vilka läten är okej? Klockor, böner eller glassbilen? Programledare Titti Hahn.

Torsdag 31 maj

(Öppettider 11:30-13.00 samt 14.00–16.30)

 • Kl. 12:00
 • Vetandets värld i P1  - Träning & Stillasittande Vi ska prata om träningens och stillasittandets effekter. Vi vill prata om rekommendationer – både goda och dåliga, forskning på träning och stillasittande, och effekterna på individen och folkhälsan. Medverkande: Jessica Norrbom, forskare och författare ”Frisk utan flum” samt Mai-Lis Hellénius, professor medicin, författare ”Solens hälsa”

Programledare: Lars Broström, nyhetschef Vetenskapsradion

 • Kl.15.00
 • Nordegren och Epstein i P1 Live - Direktsänd talkshow med programledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein. Aktuella analyser och personliga perspektiv på nyhetsflödet.

Fredag 1 juni

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15 Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Lördag 2 juni

(Öppettider 11:00–15:30)

Mat, motion och mental hälsa – en temadag kring Fakta och tro om vad vi gör för att må bättre 

 • Kl. 12.00
 • Kropp och Själ i P1 – Dieternas kamp Den gör dig frisk, smartare, får dig att leva längre och kan påverka din psykiska hälsa. När man tittar igenom floden av hälsoböcker, är det lätt att tro att allt skulle förändras, om man bara åt på rätt sätt. Problemet, är att förespråkarna för de olika dieterna har väsensskilda uppfattningar om vad som är den mest hälsosamma maten. Vi presenterar dietkampen, där företrädare för tre populära dieter; clean eating, LCHF och paleo, får en minut på sig för att argumentera för sitt att äta, påståendena värderas sen av en expertpanel. 
 • Kl.13.00
 • Jorden runt med hälsan i fokus – möt Johan Bergendorff Sveriges Radios korrespondent i global hälsa som reder ut vad som är sant och falskt när det gäller vårt mående. 
 • Kl.14.00
 • Hur ska unga må bättre psykiskt? Direktsänd debatt i P1.Den psykiska ohälsan ökar bland unga – stress och prestationskrav några faktorer. Hur kan politiker, vårdgivare och samhället bryta den negativa trenden? Med utgångspunkt från Vetenskapsredaktionens rapportering och Tendens serie ”Ung ångest” söker vi svar och lösningar på en av de viktiga frågorna inför höstens val. Programledare: Sveriges Radios hälsokorrespondent Johan Bergendorff.

Tisdag 5 juni

(Öppettider 16:00–19:00)

 • Kl. 17:00
  P4 Nästa - Livesändning av Stockholmsfinalen för den rikstäckande musiktävlingen. Läs mer om evenemanget och artisterna HÄR

Torsdag 7 juni

(Öppettider 11:30-13.00 samt 14.00–16.30)

 • Kl. 12:00
  Vetandets värld i P1-  Livesändningslunch. Sveriges fyrar och metrologins barndom & framtid.Varför har vi dessa härliga och fantasieggande namn i sjörapporten och hur är de kopplade till väder och vind?

  När SMHIs föregångare började utfärda prognoser (och inte minst varningar) var en viktig mottagare för dessa sjöfarten och fisket. Det var därför viktigt att få in observationer från kusten. Platser som var viktiga och dessutom bemannade med personal som hade intresse av vädret var våra fyrplatser. Programledare: Camilla Widebeck
 • Kl.15.00
  Nordegren och Epstein i P1 Live - Direktsänd talkshow med programledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein. Aktuella analyser och personliga perspektiv på nyhetsflödet.

Fredag 8 juni 

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15
  Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Torsdag 14 juni 

(Öppettider 11:30-13.00 samt 14.00–16.30)

 • Kl. 12:00
  Vetandets värld i P1- Livesändningslunch. Fotbolls-VM – Hur skapar man en fantastisk spelare & ett fantastiskt lag? Hjärna och hjärta måste samverka för att få en fantastisk fotbollsspelare och ett fantastiskt lag. Men för att lyfta dem till seger behövs också supportrarnas engagemang. Vi tittar på vetenskapen som leder oss till vinst i årets fotbolls-VM!

  Medverkande:Torbjörn Vestberg, forskare KI, författare ”Hjärnboll”, Intuition och spelförståelse, hjärna & fotboll. Dan Fransson, forskare Göteborgs universitet, träning, spelets fysiska krav på spelarna. Rådgivare till Elfsborg IF samt Katarina Kuick, författare ”Jag hör till de få som kan leva”, om supporterkultur. Programledare: Lena Nordlund

Fredag 15 juni 

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15
  Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam,


Sveriges Radio live har sommaruppehåll 16 juni - 29 juli. Måndagen den 30 juli öppnar vi upp för höstsäsongen med Europridetema samt slutspurt för valrörelsen 2018.