×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Följ fucking order

Arkiverat evenemang:

Följ fucking order: Södertäljemaffian och Sveriges skuggsamhälle


tisdag 27 mars 2018
Foajé 3 • Fri Entré


Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafét Oasen i Södertälje. Två bröder, en elitfotbollsspelare och en fyrabarnspappa, skjuts ihjäl. Dubbelmordet blir kulmen på en våldsspiral, och riktar samtidigt den bredare allmänhetens blick mot ett kriminellt nätverk som satt skräck i Södertälje under flera år. 

Journalisten Ann Törnkvist följde rättegången mot förövarna, vilket blev starten på ett bokprojekt som tagit närmare fem år att slutföra. Efter att hennes första förläggare valde att dra in utgivningen på grund av ”förändrat säkerhetsläge”, ges Ann Törknvists bok Följ fucking order nu ut av Mondial förlag. Det är en berättelse om gangsters, deras offer och vanliga södertäljebor – och om hur kriminella grupperingar kan påverka en hel stad. 

Nu möts Ann Törnkvist och Johanna Bäckström Lerneby, Stora journalistpriset-belönad kriminalreporter och chef för Aftonbladets rättsredaktion. Välkommen till ett samtal om vad som händer när rädslan tar över och parallella samhällen tillåts växa fram mitt i Sverige – och om en reporters resa för att berätta en historia som rör oss alla.  

Arrangemanget är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Mondial.

Forum/DebattFri entré