×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Debattspelen

Arkiverat evenemang:

Debattspelen Mästerskap VT18


lördag 19 maj 2018
Hörsalen • Fri Entré


HÖR FRAMTIDENS MAKTHAVARE DEBATTERA!

Den 19:e maj tävlar nio skolor mot varandra i Sveriges första nationella debattävling på svenska för gymnasiet för andra terminen. Under våren har ett fyrtiotal gymnasieelever drillats av experter i argumentation, debatt och retorik för att förbereda sig för tävlingen, och livet i sig. Nu har det blivit dags för dem att mäta sig mot varandra för att kora Debattspelens vinnare våren 2018. 

Hör framtidens ledare debattera sakpolitiska och filosofiska frågor som äntligen ger oss svar på frågan: Vilken skola är bäst i Stockholm? Skolan med bästa hype får en hemlig belöning på prisutdelningen. 

Bäst av allt? Evenemanget är GRATIS! 

Kvartsfinaler spelas från kl. 11.00
Semifinal: 14.30 & 16.00 
Final: 17.00 


SÄRSKILT TACK TILL
Stockholm Debate Society
Ringens Bilskola

TÄVLANDE LAG

The Signs från Designgymnasiet Sickla
Killer Queens från Drottning Blankas Gymnasieskola
Icy Justice från Fryshuset Gymnasium
Här För Körkortet från Kärrtorps Gymnasium
Söders stolthet från Sjölins Gymnasium Södermalm
End of Discussion från Thoren Innovation School Stockholm
Southern Cuts från Täljegymnasiet 
Atletica från Atleticagymnasiet

Vid sin sida har lagen debattcoacherna Wendy Francis, Jackie Forsberg,Felip Costa, Fadi Istifan, Karim Aamer, Kristina Wicksell, Marcus Priftis, Helena Skandal, Hanna Johansson 


OM DEBATTSPELEN

Aldrig har det varit så viktigt att kunna uttrycka sin åsikt, granska fakta och argument, och stå upp för det man tror på. Debattspelen backar unga som vill göra just det.

Debattspelen är ett projekt som riktar sig till gymnasieelever, och gör sin andra säsong i Stockholm våren 2018. Syftet är att ge unga lust och konkreta verktyg för att kunna delta i samhällsdebatten. Projektet äger rum både i skolan och på fritiden och består av tre delar: Lektioner, Träningsläger, Tävling. Debattspelen finansieras av Allmänna Arvsfonden och är ett samarbete mellan Sveriges Ungdomsråd och Kulturhuset Stadsteatern. 

#AllaHarFel

Forum/DebattFri entré