×
En del av Stockholms stad

Forum/Debatt 2019

Fritt fram för alla! Forum/Debatt är Stockholms oberoende och mest centrala arena för debatt, samtal och möten – med återkommande program om de viktigaste samhällsfrågorna just nu. Under renoveringsåret 2019 flyttar vi ut från Kulturhuset, och tar istället plats mitt på Sergels torg!

UNDER FONTÄNEN NY DEBATTSCEN
Sergels torg är Stockholms mest demokratiska plats – och under 2019 blir Under Fontänen, mitt på torget, en ny knutpunkt för den dagliga debattens mest brännande frågor och framtidens stora utmaningar. Varje månad återkommer debattscenen, där publiken själv har möjlighet att delta i diskussionen. Dessutom fortsätter Forum/Debatts uppskattade seminarieserie i samarbete med tankesmedjan Global utmaning, de vetenskapliga och filosofiska Pi-samtalen presenterade av Fri tanke och Kungliga vetenskapsakademien samt diskussionskvällarna om konstens och kulturens roll i samhällsutvecklingen, samproducerade med Stockholms Konstnärliga Högskola.

EXISTENTIELLA KLIMATSAMTAL MED DN I ÅRSTA
Klimatet är vår tids stora ödesfråga, en diskussion som på många sätt överskuggar all politik. Vad innebär klimatutvecklingen på ett existentiellt plan? Behöver vi nya sätt att tänka? Och hur kan vi som individer och kollektiv förhålla oss till utvecklingen? I samarbete med DN Kultur presenterar Forum/Debatt i vår en samtalsserie där vi går på djupet i klimatfrågan. Samtalen hålls på Folket hus i Årsta, en av våra partnerscener under 2019. Premiär 19 februari!