×
En del av Stockholms stad
Film
Radiobio

Arkiverat evenemang:

Radiobio: Mordet på Marzieh


Klarabiografen


Radiobio riktar sig till alla som älskar poddar, framförallt dokumentärer. Men istället för att lyssna ensam med sina lurar så lyssnar vi tillsammans i sköna fåtöljer i biomörkret med fantastiskt ljud. Efter dokumentärpodden får publiken möta personerna bakom dokumentären som berättar om arbetet. Publiken får också chans att ställa frågor. 

Om dokumentären:

En vårdag i maj 2016 hittas en ung tjej mördad. Kroppen är nergrävd i ett skogsparti i Hökarängen i Stockholm. Hon som är död reste långt innan hon kom hit. Hon lämnade ett land och ett liv där hon inte kunde vara kvar. Två gånger, innan hon fyllt femton, hade hon tvingats gifta sig med män hon inte valt själv. Hon som är död nu hade en plan med sin resa till Sverige. Hon ville vara fri, ha ett vanligt liv. Innan hon mördades skrev hon ner sina tankar om frihet. Så här skrev hon:

Frihet betyder att leva.

Frihet betyder att vara glad. Frihet betyder att alla ska njuta av världen lika mycket, inte vissa mer och andra mindre.
Och jag ser den friheten här.

I dokumentären Mordet på Marzieh söker reportern Randi Mossige-Norheim svar på frågan vad som egentligen hände med tjejen som sökte friheten. Det visar sig att hon var lika skyddslös här i Sverige som hon var i landet hon flydde ifrån. Fram träder en historia där inget är vad det synes vara och där få vågar prata.

Efter lyssningen samtalar Martina Pierrou från P3 Nyheter med reportern Randi Mossige-Norheim om hur det är att försöka skildra en historia där allt är hemligt och där alla källor behöver skyddas.

Om Radiobio:

Fenomenet Radiobio finns i flera andra länder, bl.a. Danmark, Storbritannien och USA.

Radiobio är ett arrangemang från Sveriges Radios Dokumentärredaktion i samarbete med Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern. 

 

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

19 februari 2018

Pris

  • Ordinarie:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda