×
En del av Stockholms stad
Film
Kulturnatten Klarabiografen

Arkiverat evenemang:

Kulturnatt i Klarabiografen

SVENSK KORTFILM C/O FOLKETS BIO


lördag 21 april 2018
Klarabiografen • Fri Entré


Klarabiografen fyller duken med den bästa svenska kortfilmen från Folkets Bio. Nonstop-visning av allt från klassiker till rykande färska filmer. 

Önskedrömmar av Jonathan Etzler, 12 minuter
Anita och Gunnar är pensionerade och lever ett stilla liv, de ser på tv och det kärlekslivet har sedan länge somnat in. När Anitas dröm kommer till liv, via en charmig programledare, ställs de båda inför en stor förändring.

Önskedrömmar är en komedi om drömmar och vad som händer om man får mycket av det goda. 

Min börda av Niki Lindroth von Bahr, 13 minuter
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

Ambassadors Wife av Theresa Traore Dahlberg, 19 minuter
Vi följer den Franska ambassadörens fru i hennes vardag i Ouagadougou. Hon drömde om att bli en berömd operasångerska men använder nu sången som en ventil för att överleva sin till synes priviligierade vardag. Filmen väcker frågor kring maktstrukturer, klass, postkolonialism och feminism på ett poetiskt, subtilt och förföriskt sätt.

M Parent av Niccolas Maurice
En kort dokumentär baserad på familjefoton och historier.

Push It av Julia Thelin, 7 minuter
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer.

Kometen av Victor Lindgren, 11 minuter
Två män gömmer sig bakom ett stängsel vid en gränskontroll. De har just påbörjat sin flykt från förtryck och förföljelse i hemlandet. Bara en av dem ska nå fram till Sverige. Han är kometen.

Kometen är en tolkning av Melker Garays novell med samma namn.        

Min homosyster av Lia Hietala, 15 minuter
Majken har vetat att hon är homosexuell sen hon var sju år och Gabbi insåg nyligen att hon också gillar tjejer. Men hur ligger det egentligen till med Gabbis 10 åriga lillasyster Cleo, vem är hon egentligen kär i? Är det en tjej eller är det en kille? Cleo följer med Gabbi till flickvännen Majkens sommarhus. På en bilresa norrut uppstår en tyst kamp mellan dom äldre förebilderna, vem ska vinna Cleos förtroende? 

Stranded av Viktor Johansson, 12 minuter
Tariq väntar på utvisning från Sverige, men med hjälp av Nathalie och hennes cross tar de sikte mot en mystisk ö i Bottenviken, en ö för flyktingar.                   

FilmFri entré