×
En del av Stockholms stad
Foto: Matilda Rahm

För lärare

Under hösten 2018 kommer vi inte att ta emot bokade grupper på TioTretton då vi förbereder vår flytt till Plattan-rummet. Där kommer vår verksamhet att finnas under tiden Kulturhuset Stadsteatern renoveras.

SKOLBESÖK PÅ TIOTRETTON

TioTretton vänder sig till alla skolor i Stockholm stad. Ett besök tar cirka 60 minuter. Då hinner vi läsa, låna och upptäcka TioTretton tillsammans. Kom i mindre grupper. Vi vill hinna med att se och möta alla barn. Maxantalet är 15 elever per grupp.

På TioTretton har vi en vuxengräns för skapa en fristadskänsla i biblioteket. Därför följer läraren inte med in under besöket. Däremot är läraren välkommen till TioTretton för att möta upp klassen i slutet av besöket.

Så här kan ett skolbesök se ut på TioTretton:

Se till att alla barn har bibliotekskort, alternativt att de lånar på era lärarkort (kan ordnas hos oss om ni inte redan har ett). Viktigt att de som läser DAISY (talböcker) har ett konto hos MTM så att de kan ladda ner böcker både hemma och i skolan, vi hjälper gärna till att fixa ett konto. Tala om för barnen att de ska besöka TioTretton och att de gärna får berätta om sina intressen och önskemål kring läsning och böcker. Vår önskan är att väcka läslust hos barnen och vi har därför inga begränsningar eller hinder för vad man får läsa eller låna. Det är också bra för oss att veta om någon läser på andra språk än svenska.


Vad: Klassbesök på TioTretton
När: Tisdag till fredag 9.30 och 12.30 (alternativt 9.30 och 10.30)
Längd: ca 60 min
Hur många: max 15 barn

ANMÄL INTRESSE FÖR SKOLBESÖK

På denna sida: tiotretton.wordpress.com/bokningsforfragan-tiotretton/ hittar du ett bokningsformulär, fyll i det och skicka in så ringer vi upp er! Har ni frågor eller funderingar kan ni ringa: 08-506 202 62.

LÄS- OCH SKRIVSVÅRIGHETER

På TioTretton kan man alltid få information och tips om hjälpmedel och ny teknik som underlättar läsupplevelsen.

Vi kan registrera låntagare för att låna talböcker från MTM. Det avtal som gäller för att låna talböcker hittar du här.

Blankett för ansökan om att bli talbokslåntagare hittar du här. Fyll i och tag med till TioTretton vid besöket. Observera att för att registrera låntagare under 18 år måste målsmans namn och personnummer fyllas i.

Vi visar även hur man laddar hem talböcker till sin dator eller smartphone.

Skaffa bibliotekskort

Läs mer på biblioteket.se >

Skollov

Vi tar inte emot fritisgrupper under ordinarie öppettid men det finns möjlighet att boka in ett besök på förmiddagarna.
Dagar: tisdag, onsdag och torsdag
Tider: 11.00-12.00
Antal barn: max 15 st.