×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Systrarna lejonhjärta


1 september - 31 december 2017
Biblioteket • Fri Entré


Vill du öva dig i att läsa och skriva lättare texter på svenska?

Vill du träffa andra kvinnor som vill samma sak?

Kom till Biblioteket i Kulturhuset!

Systrarna lejonhjärta är en läs- och skrivcirkel för kvinnor med annat modersmål än svenska. Vi kommer att träffas tio tisdagar mellan 15 och 17 med start den 19:e september.

På träffarna läser vi lättlästa texter, noveller och dikter tillsammans. Förutom att läsa så skriver, pratar och fikar vi.

Vi söker dig som har börjat lära dig svenska.
Vi söker enbart kvinnor.

Av oss får du böcker och skrivblock.
Av dig önskar vi öppenhet och engagemang.

Vill du vara med?
Kom förbi biblioteket eller hör av dig på 08-506 203 48 eller rosalie.stromback@stadsteatern.stockholm.se

Välkommen!
Sara och Rosalie, Biblioteket i Kulturhuset


Systrarna lejonhjärta är ett läsfrämjande projekt där kvinnor med olika språk träffas och läser utvalda texter ett tiotal gånger. Med utgångspunkt i texten öppnar vi för samtal kring olika teman där vi och kvinnorna utbyter erfarenheter och lär känna varandra. Vi blandar in enklare skrivövningar för att så småningom gemensamt skapa en trycksak med egna berättelser.

Systrarna lejonhjärta är ett jämställdhets- och mångdfaldsprojekt som tar fasta på bibliotekets demokratiska uppdrag. Systrarna lejonhjärta handlar om språk, eget berättande, läsning och litteratur. Vårt mål är att få fler kvinnor med annat modersmål än svenska att hitta till och känna sig hemma på vår arbetsplats, bibliotek i Kulturhuset. Vi vill få kvinnor att erövra rummet och språket. Böckerna och berättelserna, tänker vi, blir en av vägarna in i det svenska samhället och en samhällsgemenskap.

Skönlitteratur & Konst • Fri entré