(2) Duo. Lava Bibliotek & verkstad. Kulturnatten 29 april. Kulturhuset Stadsteatern 2017.

(2) DUO

2 Dansare, 2 Musiker, 2 Bröder och 2 som aldrig träffats förut.

lördag 29 april
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré

(2) DUO är en föreställning för två musiker och två dansare. Fyra ungdomar, som var och en har vigt mer än hälften av sina liv åt respektive konstform.

Bröderna Simon och Johannes har länge velat göra något ihop. Nu har de skapat en egen föreställning för att dela med sig av sitt arbete och av kärleken till vad de gör. En föreställning med musik för accordion, cello och nykoreograferad dans.

Musikerna, Johannes och Milan, träffades på musikhögskolan och har i ett och ett halvt år spelat tillsammans på flera olika tillställningar. I (2) DUO kommer de spela musik av Michael Nyman, Astor Piazzolla, Claude Debussy och Richard Galliano. Musik som både är gammal och ny, snabb och långsam, skör och kraftfull.

Michelle och Simon träffades under sin tid på Kungliga Svenska Balettskolan där de gick både grundskola och gymnasium.

Vi har alla utbildat oss och uppträtt både nationellt och internationellt.

(2) DUO är en dans som bygger på tvåsamhet. Fysiskt solo-arbete och intima duetter. Vi hoppas på att kunna nå något essentiellt men ungdomligt, kärleksfullt men ärligt, i vår föreställning.

Det är med glädje vi bjuder in er att i 25 minuter se oss svettas och vända ut-och-in på oss själva, för att ge er en liten vridning i era bröstkorgar, en liten känsla av något ni inte hade innan. Kanske något som består.

Johannes Rydén - Cello
Milan Řehák - Accodion